Despre mine

Numele meu este Daniela Filioreanu, sînt din Iaşi şi am 31 de ani. Am scris cîte ceva şi doresc să împart cu ceilalţi rodul neînsemnat al strădaniilor mele. Pe acest blog voi publica din cînd în cînd şi fragmente deosebite din alţi autori. Scopul acestui blog? Să pun o cărămidă cît de mică la clădirea veşniciei. Toate textele sînt in acord cu gîndirea creştin-ortodoxă. Articolele de pe acest blog pot fi preluate doar cu precizarea sursei şi a autorului. Adresa mea de e-mail: filida_17( a rond )yahoo.com


Temelia acestui spatiu virtual

este articolul care urmeaza:


 

 

 

URIAŞII ÎNCHIPUIŢI AI LUMII

şi acest site

the_edge1

O femeie cu preocupări pendulînd între credinţa în Dumnezeu şi fascinaţia realizărilor umane, a avut următorul vis:

Se făcea că se afla dinaintea lui Dumnezeu. Ea era cît un purice de mică, El era uriaş. Cu toate acestea, purtau o discuţie, ca de la egal la egal.

Au vorbit ei despre mai multe lucruri, iar la un moment dat, au ajuns la următorul dialog:

Femeia a spus:

− Doamne, toate cîte mi le-ai zis sînt frumoase şi le înţeleg, dar cum rămîne cu oamenii mari ai acestei lumi, cu scriitorii, cu pictorii, cu oamenii de ştiinţă, cu intelectualii în general, cu oamenii mari? Oare ei nu contează?

În aceeaşi clipă, în jurul femeii au început să răsară din pămînt munţi înalţi, ce s-au ridicat pînă la cer.

− Vezi munţii aceştia?, a întrebat-o Dumnezeu. Ei sînt oamenii mari ai acestei lumi.

Atunci, dintr-odată, femeia s-a pomenit că vede prin ochii lui Dumnezeu, de acolo, de sus. Şi-a îndreptat privirea spre pămînt şi a văzut că munţii aceia înalţi care o copleşiseră cu o clipă în urmă erau de fapt nişte biete muşunoaie de nisip, iar Dumnezeu Se juca cu mîna în nisipul acela.

− Aceştia sînt oamenii mari ai acestei lumi, i-a mai spus Dumnezeu. Dar să ştii că printre tot nisipul acesta se mai află şi grăuncioare de aur.

***

Privind lucrurile la rece, oamenii mari ai lumii sînt nişte uriaşi cu picioare de lut. Poate părea o viziune pesimistă, avînd în vedere că ei au alcătuit de-a lungul timpului modul în care lumea gîndeşte şi simte astăzi.

Însă eu nu spre aceştia privesc, ci spre cei mai mici dintre noi, spre micile sau mai marile grăuncioare de aur, dar mai ales spre adevăratele comori ascunse printre noi sau în peşterile neştiute ale munţilor sterili. Pentru ei am conceput acest spaţiu virtual, spre a-i încuraja să iasă, să se arate, ca să strălucească în lumina Soarelui Care este Hristos.

 

Daniela Filioreanu

Reclame

71 responses to this post.

 1. Posted by Mihai Daniel on 24/01/2009 at 04:40

  Cat de frumos si de adevarat! Cata de plastic si de natural in acelasi timp!
  Sa dea Bunul Dumnezeu-creatorul tuturor celor vazute si nevazute sa ne invredniceasca pe toti de „cerestile lacasuri” de unde „nu este durere, nici intristare si nici suspin!”
  Asa sa ne ajute Cel de Sus!

 2. Posted by Dan on 04/02/2009 at 16:34

  Felicitari pentru articole si incurajari pentru viitor Daniela. Mult m-au ajutat articolele de pe blogul tau. Domnul sa te aibe in paza.

 3. Posted by filida on 04/02/2009 at 16:49

  Multumesc mult pentru incurajari. Dumnezeu sa ne ajute, sa ne apere si sa ne lumineze pe toti in aceste vremuri tulburi.

 4. Posted by Ascendent Invictus on 13/02/2009 at 22:09

  As dori sa spun ca acestea nu sunt vremuri tulburi… Sunt exact asa cum trebuie sa fie. Nu vreau sa intelegeti prin aceasta afirmatie ca sunt cumva radical sau necrestin, nicidecum (sa nu fie!). Dar, dupa cinci ani de seminar teologic, si, aflandu-ma in primul an de facultate de teologie, imi dau seama de un lucru… Tot ce se intampla are un sens, o logica, un rost. Nimic nu este intamplator. Si exista Cineva care le mentine pe toate intr-o ordine numai de El stiuta. La seminar am invatat despre un atribut al lui Dumnezeu, o denumire a lui Dumnezeu: Proniatorul. Dumnezeu are grija de lume si de Biserica Sa, prin Biserica intelegandu-se toti oamenii care se impartasesc de Trupul si Sangele Mantuitorului, si care implicit sunt botezati in numele Sfintei Treimi. De aceea, nimic ce se intampla in lume nu ar trebui sa ne sperie sau sa ne inspaimante pe noi, crestinii. Totul se face prin voia lui Dumnezeu. Daca avem incredere in El, daca Il iubim, nu ne intereseaza nimic altceva. El stie cel mai bine. El stie tot. In El sa ne punem increderea si nadejea noastra, si El ne va mantui.

 5. Posted by filida on 13/02/2009 at 22:20

  Frumos si bine ai spus, Ascendent Invictus. Insa atita vreme cit milioane si milioane de oameni sint pe buza iadului, nu putem fi fericiti si impacati.

 6. Posted by fireflight on 13/02/2009 at 22:49

  Ai un blog minunat. Sa te ajute Dumnezeu in tot ceea ce faci.

 7. Posted by Ascendent Invictus on 13/02/2009 at 22:53

  Nu stiu… Daca ei au vrut asta, noi nu putem sa le facem nimic. Si nici Dumnezeu, care ne-a daruit tuturor liberul arbitru. Asta chiar daca sunt cunoscuti de-ai nostri, frati, surori, parinti, etc. Tot ce putem face e ca Dumnezeu sa-i ajute sa-si revina, si sa-i ierte. Iar daca suntem noi cat de cat puternici, sa incercam sa-i ajutam, „luand seama la noi insine, ca sa nu cadem si noi in ispita” (Galateni 6).

 8. Posted by filida on 13/02/2009 at 22:57

  Multumesc fireflight. Vad ca avem bloguri surori 🙂

 9. Posted by filida on 13/02/2009 at 22:58

  Pentru ascendent Invictus: asta ma sperie cel mai mult, adica ce se va alege de ai mei si de cei din jurul meu. Nu pot fi indiferenta.

 10. Posted by victoria on 05/04/2009 at 18:03

  E bine ca mai sunt ,,maini intinse,, si cugete in acelasi duh ,acestea creeaza poteci tainice intre oameni si pot scoate din ispita deznadejdii fie pe putini.Doamne ajuta!

 11. Posted by Viorica Pintilie on 11/05/2009 at 23:25

  O! Lume Lume…

  O! Lume Lume
  Trezeştete te rog din somnul greu al păcatului tău…
  Opreştete pe-o clipă şi gîndeşte cu ochii limpezi privind în jurul tău
  -Ce faci
  -Ce mănînci
  -Ce beai
  -Ce cînţi
  -Cum joci
  -şi ce asculţi de placul tău sau al lui lucifer?
  -şi tot, toate ce le facem pentru noi şi de noi
  Oare mai încape’n mintea omenească a omului
  Ca să gîndească la ceea ce face el pe Pămîntul Lui a Dumnezeului
  Ce ne-a trimis în astă Lume pămîntească
  -Nu pentru osîndă
  -Ci pentru a trăi bine
  În uniune cu El cu Sfîntul Dumnezeu.
  Că-ci dacă tu – omule de pe Pămîntul Lui
  Vei avea doar voinţa de a te trezi din somnul păcatului tău greu,
  doar de aţi dori să te schimbi în bine şi să nu mai faci rău
  doar de a încerca de a te ridica
  Că-ci credemă tu lume, omule
  În ajutor ţie imediat îţi va veni
  Şi te va ridica
  Te va trezi
  Şi vei privi
  Cu ochi limpezi totul în jurul tău
  Cum ar trebui să fii tu şi ce ar trebui să faci
  -Te ajută imediat
  Bunul Blîndul Milostivul Iertătorul Iubitorul nostru Dumnezeu
  Că-ci credemă tu lume
  Că-ci ştiu cum e să fii în stricăciune
  Şi cum, doar să ai voinţă de a te ridica, de a te trezi
  Că-ci ajutorul î-l vei simţi
  Că-ci El e Dumnezeu Multmilostiv şi Iertător
  Şi îţi vine ţie lume, la fiecare om
  În ajutor
  Numai dă voinţa ta de a te ridica
  Şi vei vedea
  Ridicarea ta şi viaţa ta cum ţi se va schimba
  -Doar dă voinţa ta de a te ruga la El la Dumnezeu
  Şi vei vedea tu ajutorul tău de El ţie acordat
  Şi vei trăi tu bine
  Ca întrun acel Palat păzit
  De Cetele de Sus Ale Lui Iisus.
  Numai trezeştete tu Lume, omule de pe Pămînt
  Şi vino tu în rugăciune la Iisus
  Şi vei vedea tu cu ochii sufletului tău
  Schimbările lăuntrice dinlăuntru tău.
  Amin. 09.05.2009

 12. Posted by Viorica Pintilie on 11/05/2009 at 23:34

  Cit despre oamenii „mari” ai lumii,da,ai lumii,ca-ci nu sunt mari si in Fata Lui Dumnezeu.Poate sa fie si mai aproape de Dumnezeu ei-acei care se dau mari doar aici in asta lume de Jos,ca-ci aici noi ne-am facut legi omenesti,dupa care ne conducem,si dac ai putere aici pe pamint, intre oameni, apoi poti sa te eschivezi de la raspundere pentru incalcari,faradelegi,dar acei,care se considera mari ,doar sunt mari aici doar intre oameni, acei „mari” uita ca este O Judecata Sus de care nu scapa nici un om, nici o fiinta,toti vom merge la judecata in Fata Lui Dumnezeu si acolo nimic nu se ascunde si nimic nu se cumpara,nici nu se vinde.Aceasta ar trebui sa invete acei „mari” ai lumii si fiecare dintre noi si sa ne staruim a gindi bine si sa facem bine, ca sa inmultim binele pe Pamint.

 13. Posted by Constantin on 09/10/2009 at 14:19

  Dumnezeu lucreaza asupra celor ce vor sa-l primeasca. Dumnezeu e mare dar dragostea Lui e si mai mare, si pentru aceasta dragoste suntem lasati sa ne guvernam noi viata (suntem liberi sa facem ce vrem).
  Ce ne aduce atunci suferinta?
  Lipsa de iubire si de smerenie in fata lui Dumnezeu: daca L-am iubi am reucunoaste ca nu avem capacitatea sa luam (in cunostinta de cauza) hotararile cel mai bune pentru binele nostru, si L-am lasa pe El sa ia hotararile in viata noastra („nu mai traiesc eu ci Hristos traieste in mine”).
  Sa ne ajute Dumnezeu SA-L IUBIM CU ADEVARAT si atunci vom simti si DRAGOSTEA LUI.
  El ne iubeste si cand avem senzatia ca suntem parasiti de El dar ORBIREA PROVOCATA DE PACATELE NOSTRE face sa nu-L vedem, sa nu-L auzim si sa nu-L simtim (in inima noastra).
  In4,14.
  Hristos a Inviat! Sa invie Hristos si in sufletele noastre.
  Amin

 14. Posted by Emilian on 01/01/2010 at 17:37

  La ultimul recensamant in Franta, 65% din populatia franceza s-a declarat atee. In Marea Britanie, circula peste 200 de autobuze pe intreg teritoriul, pe care este afisat mare : „poate Dumnezeu nu exista, asa ca bucurate de viata.” Iar in toata Europa, se poate cumpara de la primarii „certificate de debotezare”. Iar noi inca scriem povestioare pe internet… Doamne ai mila de noi.
  Hristos a inviat.

 15. Emiliane, hai atunci sa gasim o solutie. Poate ar trebui sa incepem prin a nu mai folosi internetul si lumina electrica. Eu una chiar te rog sa fii tu primul si sa ne dai tuturor acest exemplu sfint.

 16. Posted by sorin on 12/02/2010 at 00:01

  χαίρομαι για αυτήν την ιστοσελίδα… συγχαρητήρια!

 17. Posted by Daniela Filioreanu on 12/02/2010 at 08:58

  Χαχαχαχα, μεγάλη έκπληξη για μένα τώρα. Όχι μόνο που μιλάς Ελληνικά, αλλά και γράφεις με σωστή ορθογραφία. Πως έτσι;
  Ευχαριστώ για τα λόγια σου και νάσαι καλά! 🙂

 18. Buna Ziua !
  Doamnei Daniela Filioreanu !
  ~
  Va multumesc pentru ca EXISTAM !
  ~
  Să nu taci !

  Când plouă ai ce spune ,
  Când ninge ai ce spune .
  Când bate vântul , spune !
  Când soare te orbeşte , spune !
  Când luna te priveşte , spune !
  Hai spune , spune când priveşti !
  Sau când păşeşti cu ochi inchişi
  Când plouă spunând,
  Când ninge spunând ,
  Când bate vântul spune !
  De ai ce spune să nu taci !
  ~,

 19. Posted by Daniela Filioreanu on 12/02/2010 at 09:54

  Multumesc din suflet. Avem nevoie de incurajari. Avem nevoie unul de celalalt!

 20. Posted by Bogdan M on 14/02/2010 at 02:17

  Ce ìncurajare mai bunà sà-ti dau, decìt Cuvìntul Domnului? …. iatà si textul (Maleahi, cap 3) :13. „Aspre sunt pentru Mine graiurile voastre”, zice Domnul. „Şi voi grăiţi: „Ce am spus împotriva Ta?”
  14. Şi mai ziceţi: „Este trudă zadarnică să slujim pe Dumnezeu şi ce câştig vom avea din paza poruncilor Sale şi că umblăm trişti înaintea Domnului Savaot?
  15. Dar iată că acum noi fericim pe cei mândri. Şi propăşesc cei ce săvârşesc fărădelegi, ba chiar şi pun la încercare pe Domnul, şi ei scapă!”
  16. Iată ce zic unii către alţii, cei ce se tem de Domnul. Şi Domnul a luat aminte şi a ascultat; o carte de aducere aminte a fost scrisă înaintea Lui spre binele celor care se tem de El şi caută scăpare în numele Lui.
  17. „Şi vor fi aceştia pentru Mine”, zice Domnul Savaot, „în ziua în care voi face judecată, ca o avere a Mea şi voi avea îndurare de ei, precum are un om faţă de fiul său care îi slujeşte.
  18. Atunci vă veţi schimba părerea şi veţi vedea deosebirea între cel drept şi cel păcătos, între cel care slujeşte pe Dumnezeu şi cel care nu-L slujeşte.
  19. Căci iată vine ziua care arde ca un cuptor. Şi toţi cei trufaşi şi care făptuiesc fărădelegea vor fi ca paiele, iar ziua care vine îi va arde”, zice Domnul Savaot. „Şi nu va rămâne din ei nici rădăcină, nici ramuri.
  20. Şi va răsări pentru voi, cei care vă temeţi de numele Meu, soarele dreptăţii, cu tămăduire venind în razele lui şi veţi ieşi şi veţi zburda ca viţeii de îngrăşat.
  21. Şi veţi călca în picioare pe cei răi, care vor fi ca cenuşa sub talpa picioarelor voastre, în ziua când Eu voi face judecată”, zice Domnul Savaot.

 21. Posted by Daniela Filioreanu on 14/02/2010 at 16:02

  Amin!

 22. Posted by Isabela Carstov on 02/05/2010 at 18:29

  Feliciări pentru blog, pentru ceea ce faci, pentru ceea ce scri. Doamne ajută!

 23. O! Lume LumeTrezeştete te rog din somnul greu al păcatului tău…Opreştete pe-o clipă şi gîndeşte cu ochii limpezi privind în jurul tău-Ce faci-Ce mănînci-Ce beai-Ce cînţi-Cum joci-şi ce asculţi de placul tău sau al lui lucifer?-şi tot, toate ce le facem pentru noi şi de noiOare mai încape’n mintea omenească a omuluiCa să gîndească la ceea ce face el pe Pămîntul Lui a DumnezeuluiCe ne-a trimis în astă Lume pămîntească-Nu pentru osîndă-Ci pentru a trăi bineÎn uniune cu El cu Sfîntul Dumnezeu.Că-ci dacă tu – omule de pe Pămîntul LuiVei avea doar voinţa de a te trezi din somnul păcatului tău greu, doar de aţi dori să te schimbi în bine şi să nu mai faci rău doar de a încerca de a te ridicaCă-ci credemă tu lume, omuleÎn ajutor ţie imediat îţi va veniŞi te va ridicaTe va treziŞi vei priviCu ochi limpezi totul în jurul tăuCum ar trebui să fii tu şi ce ar trebui să faci-Te ajută imediatBunul Blîndul Milostivul Iertătorul Iubitorul nostru DumnezeuCă-ci credemă tu lumeCă-ci ştiu cum e să fii în stricăciuneŞi cum, doar să ai voinţă de a te ridica, de a te treziCă-ci ajutorul î-l vei simţiCă-ci El e Dumnezeu Multmilostiv şi IertătorŞi îţi vine ţie lume, la fiecare omÎn ajutorNumai dă voinţa ta de a te ridicaŞi vei vedeaRidicarea ta şi viaţa ta cum ţi se va schimba-Doar dă voinţa ta de a te ruga la El la DumnezeuŞi vei vedea tu ajutorul tău de El ţie acordatŞi vei trăi tu bineCa întrun acel Palat păzitDe Cetele de Sus Ale Lui Iisus.Numai trezeştete tu Lume, omule de pe PămîntŞi vino tu în rugăciune la IisusŞi vei vedea tu cu ochii sufletului tăuSchimbările lăuntrice dinlăuntru tău.Amin. 09.05.2009
  +1

 24. Buna dimineata!

  As dori sa facem un schimb de linkuri. Este vorba despre un blog de tip site despre un Mare Sfant Facator de minuni, Vindecator al cancerului – Sfantul Partenie din Lampsakos (http://sfantulparteniedinlampsakos.wordpress.com/ ). Acest site are Page Rank 3. In caz ca sunteti de acord sa facem schimb de linkuri, linkul catre site-ul dumneavoastra va aparea pe prima pagina, in categoria „Parteneri”.
  Daca sunteti de acord, astept un raspuns pe mail cu detaliile despre link-ul reciproc (url, title, text).

  Numai bine!

 25. O! Lume LumeTrezeştete te rog din somnul greu al păcatului tău…Opreştete pe-o clipă şi gîndeşte cu ochii limpezi privind în jurul tău-Ce faci-Ce mănînci-Ce beai-Ce cînţi-Cum joci-şi ce asculţi de placul tău sau al lui lucifer?-şi tot, toate ce le facem pentru noi şi de noiOare mai încape’n mintea omenească a omuluiCa să gîndească la ceea ce face el pe Pămîntul Lui a DumnezeuluiCe ne-a trimis în astă Lume pămîntească-Nu pentru osîndă-Ci pentru a trăi bineÎn uniune cu El cu Sfîntul Dumnezeu.Că-ci dacă tu – omule de pe Pămîntul LuiVei avea doar voinţa de a te trezi din somnul păcatului tău greu, doar de aţi dori să te schimbi în bine şi să nu mai faci rău doar de a încerca de a te ridicaCă-ci credemă tu lume, omuleÎn ajutor ţie imediat îţi va veniŞi te va ridicaTe va treziŞi vei priviCu ochi limpezi totul în jurul tăuCum ar trebui să fii tu şi ce ar trebui să faci-Te ajută imediatBunul Blîndul Milostivul Iertătorul Iubitorul nostru DumnezeuCă-ci credemă tu lumeCă-ci ştiu cum e să fii în stricăciuneŞi cum, doar să ai voinţă de a te ridica, de a te treziCă-ci ajutorul î-l vei simţiCă-ci El e Dumnezeu Multmilostiv şi IertătorŞi îţi vine ţie lume, la fiecare omÎn ajutorNumai dă voinţa ta de a te ridicaŞi vei vedeaRidicarea ta şi viaţa ta cum ţi se va schimba-Doar dă voinţa ta de a te ruga la El la DumnezeuŞi vei vedea tu ajutorul tău de El ţie acordatŞi vei trăi tu bineCa întrun acel Palat păzitDe Cetele de Sus Ale Lui Iisus.Numai trezeştete tu Lume, omule de pe PămîntŞi vino tu în rugăciune la IisusŞi vei vedea tu cu ochii sufletului tăuSchimbările lăuntrice dinlăuntru tău.Amin. 09.05.2009+1
  +1

 26. Avem se pare bloguri, oarecum identice, frumos blog, fie ca rodul stradaniilor tale sa nu fie in zadar.

  Doamne ajuta.

 27. Te-am adaugat la blorollul meu.

 28. Posted by Florin M. on 29/09/2010 at 10:26

  Citesc demult acest blog si credeam ca v-am adaugat in lista mea de bloguri. Dar v-am pus abia azi…
  Va doresc toate cele bune spre mantuire si fie ca toti cei care va calca pragul sa plece folositi intru Hristos, sa dobandeasca nelinistea cea buna, dupa cum spunea Cuv. Paisie.
  Doamne, ajuta!
  Florin M.

 29. Posted by Daniela Filioreanu on 29/09/2010 at 11:04

  Multumesc frumos.

  Doamne ajuta!

 30. Posted by mioara on 11/11/2010 at 12:54

  Ma bucur Daniela ca prin povestile pline de talc pe care tu cu drag le postezi,noi. ceilalti vibram si suntem fericiti ca suntem pe aceasi lungime de unda cu tine.Sanatate sa-ti dea Dumnezeu!

 31. Posted by Claudia on 26/12/2010 at 13:19

  Daniela,
  Din intimplare ma aflu aici dar …….FELICITARI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 32. felicitări pentru acest blog și mai ales pentru postarea referitoare la puric(e):))…mi-a plăcut fff mult deoarece și eu știu că lumea e plină de actori ieftini care manipulează și vrăjesc lumea naivă cu măgăriile și aburelile lor…
  felicitări încă o dată !!!
  P.S. vă las si adresa mea de maill ( e aceeași cu cea de messenger) : dicianu_nicolae@yahoo.com -dak doriți să vorbim mai mult 🙂

 33. Posted by Daniela Filioreanu on 04/02/2011 at 19:09

  Multumesc pentru cuvintele frumoase si daca vreti, putem discuta 🙂

 34. nu ați dat nici un semn…eu vreau să discutăm dar de ce nu dați și dvs un semn….? vă rog să nu vă supărați pe mine că v-am spus dar odată ce m-ați invitat la un dialog aștept ca și dvs să vă implicați.

  cu stimă și considerație,
  Nicolae D.

 35. Posted by Daniela Filioreanu on 08/02/2011 at 14:30

  Invitatia la dialog a fost din partea Dvs., nu a mea 🙂

  Daca doriti, puteti sa-mi scrieti pe adresa afisata la inceputul acestei pagini. Nu folosesc messengerul.

 36. Posted by Daniel on 05/09/2011 at 14:25

  Tu ai tradus Patericul secolului XX ? de la editura Egumenita…

 37. Posted by Daniela Filioreanu on 05/09/2011 at 17:24

  da

 38. Posted by Daniel on 06/09/2011 at 06:59

  Sunt impresionat ! O carte foarte buna a aparut si datorita tie…

 39. Posted by valentin lazar on 27/09/2011 at 14:38

  foarte frumos, daniela!

 40. am citit. mi-a placut. am preluat si distribuit.

 41. Posted by Gelu on 05/01/2012 at 21:48

  Iată ce spune academicianul Solomon Marcus într-una din emisiunile Garantat 100%:
  Ştiinţa contemporană este capabilă să comunice cu societatea mult mai puţin decât ştiinţa secolului al XIX-lea, de pildă. Decalajul dintre ştiinţă şi societate a crescut enorm. Limbajul ştiinţific s-a ultraspecializat, ultramatematizat, e înţeles tot mai puţin de masele de oameni. Mai mult, cele mai multe rezultate ştiinţifice vin în conflict cu simţul comun, pot fi greu explicate, înţelese. De matematică să nu mai vorbesc. Ce putem să facem? Şi aici, vedeţi, ajungem tot la educaţie. Pentru că ştiţi de unde vine prima mare greşeală? Din modul în care se predă ştiinţa în şcoală. În primul rând ştiinţa care se predă acum în şcoală e în urmă cu cam vreo sută de ani faţă de ştiinţa vie care se face sub ochii noştri. De multe ori e în urmă chiar şi cu secolul al XIX-lea.[…] Încă din şcoală, de la vârstele fragede, ştiinţa este sacrificată. Se predau anumite proceduri, anumite reţete, formule, dar nu se predă modul de gândire pe care îl promovează ştiinţa, şi care are o valoare universală.

  Voi, părinţii, nu sunteţi oripilaţi mai ales de orele de religie din şcoala românească, unde tocmai metoda ştiinţifică de înţelegere a realităţii este blamată şi subordonată dictonului creştin: Crede şi nu cerceta?
  Voi, profesorii şi pedagogii, nu sunteţi încă sideraţi de conceptele pline de erori de logică promovate în cadrul orelor de religie ce distrug şi bruma de teorie ştiinţifică ce încercaţi să o conştientizaţi în mintea elevilor?
  Voi, elevii, nu sunteţi sictiriţi de orele de rugăciune şi tardiţionalism prost înţeles, în care bunătatea este luată cu japca de Dumnezeul din manualul de religie şi frumosul este subordonat celor zece porunci?
  Voi, profesorii de religie, nu sunteţi conştienţi de răul visceral pe care îl sădiţi în creierul copiilor ce vor fi temători de noul identificat cu Diavolul şi care vor accepta doar binele rezumat la o carte scrisă acum 2000 de ani?

 42. Posted by NN on 05/01/2012 at 23:57

  @Gelu: Mult scris – nimic spus. Nimic corect. Este exact invers.

  Scoala a fost totdeauna, sau cel putin incepand cu comunismul, o institutie daunatoare. A fost conceputa tocmai pentru a programa masele sa nu mai creada in Dumnezeu ci in certitudinea (falsa) a cunoasterii stiintifice.
  De cativa ani, simulacrul cu o ora de religie nu inseamna educatie religioasa. Alte manuale inoculeaza in mod subliminal contrariul. E o forma mai subtila decat educatia fatis atee din anii terorii, dar cu acelasi rezultat: mase de indivizi care nu mai cred in nimic si in care nu poti avea nici o incredere.
  Nu stiinta e ceea ce lipseste din scoli. Avem destui doctori si hackeri foarte bine pregatiti, dar majoritatea niste hoti.

  Educatia caracterului este ceea ce lipseste – si situatia sociala o dovedeste clar. Iar caracterele nu se pot forma fara invatatura despre Dumnezeu.
  Este cel putin corect sa informezi copiii despre eventualitatea Vietii vesnice, promisa de Hristos. Pentru ca nimeni nu stie altfel. Cine zice ca stie, minte.
  E vorba de credinta si speranta, dar e necesar si corect sa faca parte din pregatirea copilului pentru viata.
  Caci altfel rezultatele sunt cele care se vad.

 43. Posted by Gelu on 06/01/2012 at 09:21

  Aveti dreptate partial, insa religia nu are ce cauta in scoala si prezentarea dvs este cel putin dubioasa. Bizar! Copiii nu pot fi condamnati la prostie si obscurantism in numele unor iluzii care isi pierd puterea din ce in ce mai mult. Mai raman doar la dvs care poate ati suferit traume sentimentale, moarale, sexuale, etc. (de care imi pare rau) si acum propavaduiti teorii suspecte. Am citit cateva articole ale dvs.: mi se par un amestec de medievalitate, ruralitate, obscuritate, un dans ideatic dezlanat, cimitiro-iarmarocesc…, deplorabil si comic in acelasi timp.
  Nu va doresc mult succes (oricum nu-l veti avea)!

 44. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 09:46

  @Gelu,

  Te-ai bagat in treaba neintrebat si ai aruncat in stinga si in dreapta cu rautati fara legatura cu nimic. Ai si tu o realizare pe ziua de azi.

 45. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 12:16

  @Gelu, inca o chestie. Dintotdeauna evreii s-au priceput mai bine la cultura si spiritul altor neamuri. Se vede asta cu ochiul liber. Daca esti si dumneata evreu, eu personal nu iti dau dreptul sa iei cuvintul cu privire la lucruri pe care le vezi in felul acesta din interes. Iar daca nu esti evreu, dar din dorinta de linguseala sau propasire de genul Dinu Paturica ai o asemenea pozitie, iarasi nu esti calificat. Cauta-ti de teapa ta prin alte parti.

 46. Posted by Gelu on 06/01/2012 at 14:38

  Eu v-am vorbit cu pluralul politetii: s-ar putea sa fiu cu mult mai in varsta decat dvs. Pacat ca nu aveti politete si buna crestere, caci, altfel, ce faceti dvs nu e tocmai rau sau condamnabil.

 47. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 15:27

  Va rog sa ma scuzati. Pe internet nu exista perceptia virstei. Sinteti cam sensibil si acuzati pe ceilalti de lipsa de politete si de buna crestere fara fundament si fara un minim respect fata de realitate. Pacat pentru cineva care are o anumita virsta.

 48. Posted by Gelu on 06/01/2012 at 16:02

  Va cereti scuze, asta e bine, dar in clipa imediat urmatoare ma puneti imediat la punct ca nu am respect fata de realitate. Care realitate? Sunteti extrem de tafnoasa si irascibila. Un remediu excelent pentru dvs ar fi sa sugeti pula. V-ar regla metabolismul si relatia cu lumea ideilor, v-ar remonta si recupera pentru societate.

 49. Dar de ce ai gura atât de mare (şi spurcată), bunicuţo?

  Nea Gelule, nu mai bine ţi-ai vedea de vârsta aia frumoasă, a lu’ matale?
  Oi fi mata mai sărac şi n-oi (mai) avea (nici bani de) baston, dar – CURAJ! – viaţa (asta) merge înainte, până la mormânt! Abia acolo-i plânsu’ mare, ca sufletul săracu’ nu se mai poate ascunde după plop.

 50. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 18:08

  Gelule, probabil esti Vasile care comenta pe articolul „Dan Puric impostor”. Daca nu esti, te rog sa te duci sa citesti ce i-am spus dumnealui acolo. Dar daca esti, ceea ce eu inclin sa cred, atunci esti cel mai ticălos laş pe care l-am cunoscut in viaţa mea. In cazul tau nu se pune problema ca iti pierzi barbatia, caci asta tot n-ar fi atit de grav, ci ca sufleteste vorbind, esti prea diform pentru a fi considerat o fiinta umana.

 51. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 18:29

  Ceva s-a intimplat si un pretios comentariu de-al lui Gelu/Vasile pur si simplu nu apare pe site. Il redau in continuare, cu ghilimele:

  „Despre ce vorbiti doamna Daniela, nu inteleg… Asa ceva nu e posibil! Cum va permiteti sa ma jigniti in felul acesta, dvs. pe acest blog de orientare crestina…! Nu-mi vine sa cred. Oare ceilalti cititori ai blogului ce vor zice? Cine e Vasile? Eu ma numesc Gelu Plopana, fost capitan de marina, 78 de ani, vaduv, grav bolnav. Va astept scuzele de rigoare.

  PS: Sufar de sindromul Tourette. Familia, prietenii si cei care mai tin la mine ma inteleg si ma protejeaza. Daca scap vreo injuratura, va rog sa ma intelegeti si sa nu bagati de seama.”

  Raspunsul meu: imi inspiri mila.

 52. Posted by Gelu on 06/01/2012 at 18:37

  Am sa va dau in judecata.

 53. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 18:43

  Imi inspiri mila.

 54. Posted by Gelu on 06/01/2012 at 18:53

  Bini. Bini. Ti fut eu pi tini!

 55. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 19:04

  Foarte probabil esti bolnav psihic. Altfel nu se poate explica cum gasesti placere in manifestari parazitare, puerile, anormale, fara niciun sens. Un om cu aparenţă de barbat, dar cu minte de copil cu grave dezechilibre afective. Deja nu imi mai provoci greaţă, ci milă si tristeţe pentru halul in care a putut sa decada fiinta umana.

 56. Daniela, e clar ca n-o scoti la capat.
  Cred ca singurul sut in dos pe care ai putea sa i-l dai imbecilului (e putin spus) e sa-ti folosesti dreptul de admin al site-ului, ca s-au strans mustele la gura lui!

 57. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 19:17

  Florin, tocmai acum cautam cum sa-i dau spam, fara sa-i sterg totusi mesajele, pentru ca e bine sa ramina acolo. Daca nu-i dau spam, o sa-mi iasa ca infectia la suprafata pe alte articole, sub alte nume. Mai dureaza doar pina ma prind cum se face 😀

 58. In SETARI -> Discutie -> in dreapta ai „moderarea comentariilor” daca vrei ca respectivul comentariu sa aibe nevoie de aprobarea ta ca sa apara, sau „Lista neagra a comentariilor” daca vrei sa se duca direct in spam. Trebuie sa le separi prin enter, nu prin virgula.
  „Când un comentariu conține unul dintre aceste cuvinte în corpul mesajului, nume, URL, adresă email, sau adresă IP, acesta va fi marcat drept spam. Un cuvânt sau adresă IP per rând. Cuvintele vor fi potrivite, astfel “press” se va potrivi cu “WordPress”.”

 59. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 19:31

  S-a facut. Sper sa mearga din prima. Daca nu, voi persevera 🙂

  Mersi frumos!

 60. Posted by NN on 06/01/2012 at 19:32

  ‘gelu’ zice: „Un remediu excelent pentru dvs ar fi sa sugeti p…”

  Obsesie grea la acest pervers. Iata cine se ingrijoreaza de copii sa nu ramana ignoranti. Iata cine insista ca religia nu are ce cauta in scoala.
  Astia vor sa controleze educatia copiilor nostri?
  Doamne fereste!

 61. Posted by Daniela Filioreanu on 06/01/2012 at 19:35

  E un simplu produs al societatii bolnave in care traim…

 62. Posted by leopoldfederau@yahoo.com on 03/02/2012 at 11:32

  Citesc toate articolele dvs. cu extrema placere. De ce nu mai publicati in ultima vreme? Va asteptam cu drag.

  Leopold F.

 63. Posted by Daniela Filioreanu on 03/02/2012 at 12:02

  Am niste necazuri mult prea mari ca sa ma mai pot gindi la asa ceva. Imi pare rau.

 64. Posted by leopoldfederau@yahoo.com on 03/02/2012 at 12:07

  Imi pare rau. Dumnezeu sa va dea putere. Toate cele bune.

 65. Posted by Daniela Filioreanu on 03/02/2012 at 12:10

  Multumesc.

 66. Posted by leopoldfederau@yahoo.com on 03/02/2012 at 12:13

  Dar despre ce este vorba, daca nu e cu suparare? Ca poate putem si noi ajuta cumva… Nu se cade sa fim indiferenti fata de asa o persoana…

 67. Posted by Daniela Filioreanu on 03/02/2012 at 12:17

  Nu se poate vorbi in public…

 68. Posted by ruben on 03/05/2012 at 09:43

  eu zic sa „nu-i mai incurajezi sa se arate” nu de alta dar blogul ti-e probabil monitorizat,…in fine cine stie,…cine esti chiar tu,… si sunt inchisori cKIA peste tot prin lume asa ca nu e nevoie sa fii plecat din tzara ca sa…puncte puncte,..ca sa vizitezi astfel de locuri turistice samd,… dar tu vad ca faci bine treaba,..mai sunt unele ca tine si pe la paris,..zic ca sunt credincioase foarte,… user u tube linaura,.. si lucreaza pentru alte servicii,… si tot asa,… incredibil cate asemanari si totusi sper atat de mult ca sa ma insel,…de aia si scriu pe aicea,..oricum vad ca nu trebuie sa ne distruga nimeni,..suntem capabili sa ne dam in stamba si singuri,.. cred ca la cata munca facem…. pe la agentiile de stat -astia ajung sa faca si economii sa taie personal lucrativ adica,… HABAR N-AVEM,.. TOTZI…. CE E LUMEA,…UN MARE AIUD,..DOMESTIC DE FAPT,… nimic nu-i nou sub soare

 69. Adevarat ,de ce nu mai publicati nimic???? Va multumim

 70. Buna, avem un depozit de haine second hand, si am dori sa scriem pe blogul dumneavoastra un advertorial cu 1-2 linkuri cu follow catre site-un nostru: http://www.imcrema.ro .
  Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra.

 71. Posted by Ioan Lazar on 03/06/2014 at 20:45

  Ce s-a intamplat cu Daniela Filioreanu? De ce nu mai scrie? Poate cineva sa ne dea un raspuns?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: