MAI ÎNDURĂ DUMNEZEU?

ozzy-osbourne-highway-to-hell-poster-c10312371

De ce Dumnezeu nu răspunde răului din lume din epoca în care trăim?

În Vechiul Testament, cunoaştem destule cazuri în care, umplindu-se paharul mîniei cereşti, Dumnezeu a intervenit violent sau paşnic pentru a aşeza lucrurile înapoi în matca lor. Aşa s-a întîmplat la potopul lui Noe, cu Sodoma şi cu Gomora sau în Babilon, cînd oamenii au fost opriţi din nebunia lor prin încurcarea limbilor.

Însă acum, Dumnezeu întîrzie. Să nu fi reuşit încă să-L mîniem destul? Milioane de avorturi, desfrînarea ajunsă la paroxism, depersonalizarea omului, desacralizarea, idolatria generalizată şi atîtea altele…

Însă Dumnezeu nu intervine încă. Mai aşteaptă, deşi paharul mîniei Sale este aproape plin. În timpul Vechiului Testament, intervenea repede, deoarece harul nu era prea mult în lume. Cînd răul atingea nivelul harului, adică al binelui revelat pînă în acel moment, se producea intervenţia. Însă după Învierea lui Hristos, avînd deplinătatea harului, trebuie să se ajungă la deplinătatea răului pentru că Dumnezeu să intervină abrupt în istorie. Deplinătatea răului se va atinge odată cu venirea Antihristului şi cu satanizarea totală a oamenilor care vor voi să urmeze aceluia. Pe cît de mare este posibilitatea înălţării prin Hristos, pe atît de mare trebuie să fie şi posibilitatea căderii, prin Antihrist. Altfel, Dumnezeu nu ne-ar respecta libertatea totală de a ne face rău nouă înşine, îndepărtîndu-ne de El.

Din momentul Învierii lui Hristos şi pînă astăzi, harul dumnezeiesc a venit atît de mult pe pămînt, încît pînă la plinirea răutăţii, deci şi pînă la izbăvirea pe care o dorim, încă mai avem de aşteptat…

Reclame

29 responses to this post.

 1. […] Incotro, Doamne?: MAI ÎNDURĂ DUMNEZEU? […]

 2. cred ca ai identificat bine „cheia” si anume venirea lui Hristos care raspunde intrebarii de la inceput.
  cred de asemenea ca exagerezi cand spui „satanizarea totală a oamenilor”. este suficienta departarea de El si respingerea Lui.

 3. Posted by filida on 08/01/2009 at 17:58

  Nu stiu daca neaparat venirea lui Hristos este cheia, pentru ca asa cum interpreteaza unii parinti, este foarte posibil ca biruirea lui Antihrist si cea de-a doua venire a lui Hristos sa fie doua momente diferite, chiar indepartate in timp.
  Pe de alta parte, in legatura cu “satanizarea totală a oamenilor”, cine se indeparteaza de Dumnezeu si il respinge (iar pe atunci respingerea va fi mare) apartine lui Satan. Daca unirea cu Dumnezeu se numeste indumnezeire, unirea cu Satan nu se poate numi altfel decit satanizare. Cine nu este cu Dumnezeu este impotriva Lui, iar cine nu este in barca Lui Dumnezeu nu poate fi decit in barca lui Satan.
  Cit priveste satanizarea „totala”, ea poate fi exprimata, pentru a evita confuziile, si prin „lepadarea totala de Hristos”. Oamenii care vor primi pecetea se vor lepada cu adevarat de El.

 4. Posted by vorks on 08/01/2009 at 21:53

  Am citit degeaba blogul asta. Nu ai zis decat ca oamenii nu mai sunt cum.. credeai ca au fost odata.
  Oamenii au fost la fel de rai mereu, au facut mereu aceleasi lucruri. Mereu s-a comis adulter, avort etc. Oamenii de la tara se casatoreau repede ca nu mai suportau sa faca sex tot cu animale etc. In viitor o sa vezi ca o sa se liberalizeze lumea si mai mult, pana o sa ne dam seama ca nu avem de ce sa ne ascundem unii de altii, pentru ca mereu am fost la fel.

 5. Posted by zgriptzi on 08/01/2009 at 21:57

  sincer lasa rockerii in pace..iate de emo k aia se sinucid..iate de satanisti iate de imperiali.dar sa sti tu k rockeru adev e cel mai cresti om..eu sunt rocker si sunt mandru

 6. Posted by saccsiv on 08/01/2009 at 22:10

  Doamne ajuta !

  Nu stiu daca mai avem mult de asteptat. Daca acestea sunt vremurile din urma, trebuie sa se implineasca TOATE cele spuse in proorocii, inclusiv evenimentele teribile din Apocalipsa …

  http://saccsiv.wordpress.com/2009/01/08/apocalipsa-traim-vremurile-din-urma/

 7. Posted by filida on 08/01/2009 at 22:25

  vorks, sa privim lucrurile si altfel:
  E adevarat ca oameni rai sint de cind lumea, insa rautatea a crescut, pentru ca astazi vezi la tot pasul oameni cu vadite probleme psihice, neobisnuit de degradati sufleteste mai mult decit oricind, care traiesc pe pamint, dar parca ar trai in iad. Daca nici asa nu vezi ca raul a sporit, inseamna ca nici nu are cum sa-ti dai seama de realitatea obiectiva in care te afli. In aceste conditii, cu greu ti-ar fi de folos un blog ca acesta. In ziua de astazi este mai mult decit oricind nevoie de luciditate. Sa dea Domnul sa ne-o dorim macar, poate o sa o si capatam.

 8. Posted by filida on 08/01/2009 at 22:30

  zgriptzi, nu s-a luat nimeni de rockeri. Nici nu mi-am dat seama ca tipul din fotografie e rocker. Am crezut pur si simplu ca este un satanist si nimic mai mult.

 9. Posted by filida on 08/01/2009 at 22:38

  pentru saccsiv:
  Doamne ajuta!
  Cu adevarat, inteleg la ce te-ai referit cind ai sugerat ca nu mai e mult de asteptat. Eu ma refeream mai mult la timpul vietii noastre, in sensul ca poate mai avem citiva zeci de ani pina atunci, desi nu stim.
  Bineinteles ca toate vor fi intocmai precum le-a aratat Apocalipsa.
  Iti urmaresc site-ul si ma bucur ca ai venit si tu pe la mine in vizita. Oricind esti binevenit sa lasi la comentarii legaturi spre articole interesante de pe blogul tau.

 10. Posted by vorks on 08/01/2009 at 22:39

  Multumesc de raspuns.
  Mereu bloggerii care scriu chestii religioase sau de genul asta, se mira de comentarii si au cate o propozitie, cum ai avut si tu, din care imi dau de inteles ca sunt varza. Multumesc, dar daca imi ziceti nu ma ajutati cu nimic

 11. Posted by filida on 08/01/2009 at 23:11

  Nu ca ai fi varza este revelatia, ci faptul ca esti in cautare de ceva anume, un sens aparte, ceva, pe blogurile crestine. Te mai poftim pe la noi, chiar daca pina acum nu ti-a fost de nici un folos acest site. Nu se stie niciodata ce se poate ivi…

 12. Posted by The B on 09/01/2009 at 13:17

  Dar razboaiele purtate in numele credintei si milioanele de oameni ucisi nu inseamna nimic?
  Dumnezeu intarzie sa faca ce ? Oamenii au capacitatea sa se omoare singuri, chiar sa puna capat lumii. De ce am astepta ?

  Toata lumea e buna la criticat, la dat cu parerea.
  Crede si nu cerceta!

 13. Posted by filida on 09/01/2009 at 13:31

  The B, razboaiele nu s-au purtat in numele credintei, ci in numele ordinelor masonice apusene si ale feudalilor apuseni, cu scopul de a coloniza Orientul Apropiat. Ce au afisat ei sa vada toti ca sa aiba astfel o legitimare, este o cu totul alta poveste. Crestinii ortodocsi au fost victime ale cruciadelor.

  Dumnezeu intirzie sa taie raul din radacina. Tu zici sa faca lucrul acesta insusi omul? Dar nu din cauza felului cum a gindit omul am ajuns aici unde ne aflam?

  Ce inseamna „Crede si nu cerceta”? De unde ai scos-o si pe asta? O fi tot vreun slogan al cavalerilor cruciati?

 14. cine e „antihrist”ul?

 15. Posted by filida on 09/01/2009 at 13:37

  Antihristul este un om care va fi se pare primul leader mondial. El va pretinde ca este insusi Mesia si oamenii il vor crede si se vor lua dupa el. In vremea lui, caderea si distrugerea vor atinge paroxismul.

 16. Posted by The B on 09/01/2009 at 13:39

  Antihristul asta va avea o mare problema. Sunt din ce in ce mai multi oameni inteligenti in lume, care nu inghit orice li se da pe tava si au curajul sa recunoasca faptul ca nu au nici o certitudine.

 17. Posted by filida on 09/01/2009 at 13:48

  Asta nu va fi o problema, The B. Deja cei mai multi oameni ai lumii ii slujesc lui, caci pregatesc terenul pentru ca el sa vina. Printre acestia se afla cei mai inteligenti oameni de pe planeta.
  Celor fara nicio certitudine, Antihrist le va oferi „certitudini”, pe cind cei care il vor respinge vor fi progoniti.

 18. Posted by The B on 09/01/2009 at 14:29

  Imi pare rau sa te dezamagesc dar peste 93% din cei mai inteligenti oameni din universitatile si centrele de cercetare din lume, (profesori universitari, oameni de stiinta, cercetatori) sunt agnostici daca nu atei. Am citit / vazut interviuri chiar si cu preoti ai Vaticanului care remodeleaza complet conceptia despre Dumnezeu / spiritualitate.
  imi pare rau dar sunt alergic la certitudini ca sa nu zic Bull*hit. Nimeni nu imi poate spune ca stie ceva in plus fata de mine, pentru ca toti suntem oameni, egali, iar cine incearca sa ma convinga de ceva „cert” nu are puteri mentale pe care eu sa nu le am.
  Din pacate pentru tine tot mai multi oameni se indeparteaza de religie, si se indrapta catre spiritualitatea adevarata, pentru ca s-au saturat de minciuna si suferinta.
  de unde stii absolut sigura ca faptul ca te-ai nascut aici, si prin urmare ai fost inconjutata de o anumita religie, asta garanteaza ca este cea corecta. De ce nu ar avea dreptate un japonez shinto sau un indian hindus?

 19. Posted by filida on 09/01/2009 at 14:50

  The B, esti exact tipul de om care il va sluji pe Antihrist. Esti NEW AGE, iar NEW AGE este religia lui Antihrist. Vaticanul este in mina masonilor de aproximativ 100 de ani, asa ca nicio grija, cam tot ce spun ei iti „remodeleaza” modul de a gindi.
  Ateii si agnosticii slujesc aceleiasi cauze, dragul meu, deoarece religia aceasta in care crezi si tu este sincretista, astfel incit toate curentele (de la satanism la shintoism, la hinduism si ateismul darwinist) sint acceptabile si socotite adevarate, chiar daca se contrazic.
  De unde stiu in primul rind ca religia crestina este cea corecta? Pentru ca Biblia este singura care ofera explicatia concreta si NEIPOCRITA la o problema fundamentala, si anume suferinta umana. Iar aceasta este: PACATUL. De asemenea, este singura care ofera solutia: MINTUIREA prin Iisus Hristos. Toate celelalte religii, inclusiv ateismul, nu ofera nimic mai mult decit ofera o priza de LSD sau de cocaina.
  Cum de stiu acum ca Ortodoxia este credinta adevarata? Pentru ca ea s-a pastrat in forma autentica, absolut neschimbata de pe vremea lui Iisus Hristos si a Apostolilor, iar pentru ca acest adevar sa ramina neschimbat, zeci si sute de mii de oameni si-au jertfit viata si inca o mai fac.

 20. Posted by The B on 09/01/2009 at 15:40

  Biblia este o celuloza, scrisa de oameni… etc

 21. Posted by filida on 09/01/2009 at 15:54

  The B, ti-am scurtat la minim ultimul comentariu, deoarece nu am timp sa moderez toate ineptiile, dar mai ales blasfemiile. Nu acesta este rostul si scopul meu aici. Du-te aiurea si propovaduieste-ti evanghelia. Daca Biblia este celuloza, ma intreb cu ce o fi plina mintea ta… Mi-e si jena sa exprim.
  Duuuuu-te si nu te mai intoarce.

 22. Posted by filida on 09/01/2009 at 19:14

  Vreo doi cititori au protestat fata de faptul ca le-am scurtat sau nu le-am publicat mesajele. Unul dintre ei este pretins mason. Ii rog pe toti sa intelega ca acest spatiu nu este de propaganda intelectualist-masonica. Am dat drumul doar la mesajele ne sau anti-ortodoxe ale unor persoane bine intentionate, atit intelectual, cit si moral, care doresc sincer anumite raspunsuri. Celelalte ramin in lada de gunoi.

 23. Foarte bine aţi făcut ! Am urmărit şi eu puţin articolul şi „dialogul” de aici. Îmi apărea în topurile wordpress. Nu ştiu ce să zic dar cu antihristul ăsta sînt destul de multe păreri printre creştini, certă este răutatea sporindă a omenirii. Cu toate acestea, dacă-mi este permis, Dzeu nu-i va permite satanei o întrupare asemenea Fiului Său. Diavolul este cu adevărat marele falsificator, dar aici puterea sa a fost limitată… Mă rog, o temă vastă ! The B avea dreptate doar într-o singură privinţă. Şi anume că-n zilele noastre mulţi „nu (mai) pun botul”, aşa ca să mă exprim probabil în jargonul lui, dar de muşcat, muşcă cu turbare ! „…Căci diavolul s’a pogorît la voi, cuprins de o mînie mare, fiindcă ştie că are puţină vreme.” (Apoc.12.12b). Toate cele bune!

 24. Posted by ellaina on 11/01/2009 at 03:29

  @ Filida

  Sf Parinti spun ca de omul eretic si necredincios dupa prima si a doua incercare departeazate! Mare intelepciune este in vorba lor, tocmai pt ca nu vrei sa ajungi acolo unde veti da margaritarele vostre porcilor.
  Te ostenesti prea mult sa il convingi pe The B, folosind argumente rationale. Nu ai sa reusuesti. Cel mai mult poti sa faci un argument bun si atat. Pt cei care se limiteaza numai la ceea ce vad si inteleg cu mintea, Dumnezeu nu exista. Ateii, agnosticii si toti cei ce nu cred in Crestinism, stiu ca Iisus a existat pe pamant, ceea ce neaga ei este divinitatea Lui. De aceea nici nu cred in Biblie si nu ma mira afirmatiile lor.
  Si cum ai sa explici cu argumente rationale contrariul? Este Dumnezeu numai ratiune?
  Numai Duhul Sfant te face sa vezi si sa crezi in Adevar! Cred ca rugaciunea nostra pt. ei face mult mai mult decat otice argumentatie.

  „Doamne ai mila de noi pacatosii”
  Amin

 25. Posted by vorks on 13/01/2009 at 12:09

  Biblia descrie Apocalipsa. Ceea ce inseamna ca totul se va intampla. Nu putem sa oprim nimic, si mai ales nu ne vom da seama de lucruri asa cum credem! Antihristul nu e un lucru rau, el trebuie sa se „intample”. Este distrugerea de care e nevoie ca sa se faca voia Lui Dumnezeu. E raul necesar, prin dragoste se vindeca totul!

 26. Posted by vorks on 13/01/2009 at 12:19

  The B zice numai prostii fara sa se fi documentat..

 27. Posted by tutenes on 03/10/2009 at 18:01

  Antihristul va fi ingaduit de Dumnezeu pentru pacatele noastre . Insa noi trebuie sa fim in orice clipa impacati cu Dumnezeu fiindca orice clipa poate fi ultima din viata noastra !

 28. Posted by chisinauian on 22/04/2010 at 19:20

  dar in Apocalipsa e scris ca vor veni urgii pe Pamant

 29. CE Sa fac ca Sa ma insor SI EU SI Sa ma Mai fac bine Sa merg

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: